«Το μέλλον του νοσοκομείου Σητείας διαγράφεται δυσοίωνο»: Κραυγή αγωνίας από τον σύλλογο εργαζομένων

Τις τραγικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο νοσοκομείο Σητείας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων, τονίζοντας ότι το ιατρικό προσωπικό του μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

“Το μέλλον του νοσοκομείου διαγράφεται δυσοίωνο”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναφέρουν ότι τόσο στην Παθολογική, όσο και στην Ορθοπεδική και στην Παιδιατρική κλινική καθώς και στο Ακτινολογικό και Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μένουν ελάχιστοι γιατροί, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις εφημερίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου

Το μέλλον του Νοσοκομείου Σητείας διαγράφεται δυσοίωνο καθώς το ιατρικό προσωπικό του μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η παθολογική κλινική από το Σεπτέμβριο θα παραμείνει ουσιαστικά με 1 παθολόγο μετά την παραίτηση που υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες ο ένας εκ των 2 εναπομείναντων γιατρών της κλινικής και η λύση που δόθηκε δυστυχώς είναι να κρατηθεί ξανά σε καθεστώς ομηρείας με ένα ακόμα εντέλλεσθαι η γιατρός που από τον Αύγουστο η οργανική της θέση ανήκει στο Βενιζέλειο, ξεπληρώνοντας την με τον τρόπο αυτό για τη μακροχρόνια προσφορά της. Η λογική των εντέλλεσθαι εκτός από το γεγονός ότι εξωθεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε παραιτήσεις καταλύει στην προκειμένη περίπτωση το μοναδικό κίνητρο των άγονων και προβληματικών περιοχών δηλαδή αυτό του δικαιώματος μετάθεσης μετά το πέρας της πενταετίας.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στα υπόλοιπα τμήματα:

Ορθοπεδική κλινική: 2 ορθοπεδικοί

Ακτινολογικό τμήμα: 1 ακτινολόγος

Αναισθησιολογικό τμήμα: 2 αναισθησιολόγοι

Παιδιατρική κλινική: 2 παιδίατροι

Όπως είναι φυσικό οι εφημερίες του μήνα είναι αδύνατον να καλυφθούν και σύντομα θα καλύπτονται ακόμα λιγότερες ημέρες (καθώς προβλέπονται συνταξιοδοτήσεις σε παιδιατρικό και αναισθησιολογικό τμήμα) με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Προκηρύξεις γίνονται όμως οι θέσεις παραμένουν κενές καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι απογοητευτικές και τα κίνητρα για την κάλυψη τους παραμένουν ανύπαρκτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί